--> آداب و رسوم روستاها و شهرهای ایران
خراسان جنوبی
اطلاعات بیشتر
رسم و رسوم
نویسنده:تست


رقص محلی خراسان جنوبی



رقص محلی استان خراسان جنوبی قدمت زیادی دارد و همراه با حرکات ریتمیک و نمایشی میباشد. این استان دارای رقص ها و موسیقی های بسیار متنوعی می باشد. ریتم های متدوی در این منطقه دارای ویژگی های منحصر به فرد است و در دیگر نقاط ایران مرسوم نیست، ترانه ها و آوازهای زیبا و حماسی رقص ها و آهنگ های سازی و آوازی در منطقه قهستان و بیرجند رواج دارد.

رسم و رسوم
نویسنده:تست


شب یلدا



آیین‌های شب یلدا گر چه در گذر ایام دستخوش تغییراتی شده است اما همچنان در سنت‌های مناطق مختلف کشور مورد توجه قرار دارد. شب یلدا در استان خراسان جنوبی نیز به شب چله معروف و دارای پیشینه دیرینه‌ای است.

دهکده هوشمند
اطلاعات بیشتر
رسم و رسوم
نویسنده:تست


مراسم حنابندان



مراسم حنابندان  یکی از زیباترین رسومی که در میان آداب و رسوم مردم جنوب استان سیستان و بلوچستان از گذشته تاکنون پابرجا مانده است آیین حنابندان شب قبل از عید است به گونه ای که در این شب زنان و دختران با بستن حنا بر روی دست و پای خود که به وسیله  دختران خوش ذوق و ماهر این دیار انجام می‌شود نقش‌های مختلفی به وسیله حنا بر دست‌ و پای خود پیاده می‌کنند.

باور های محلی
نویسنده:تست


سرزمین باستان



یک باور قدیمی می گوید سیستان و بلوچستان یازدهمین سرزمینی است که اهورامزدا آفریده است. این سرزمین باستانی در ادوار مختلف دارای اسامی گوناگون بوده است:سیوستان، سکستان، سیستن، ماساژت، آریا پلیس، درانگیانا، زرنگ، زرنج، نیمروز یا نصف النهار، زاول، زابل و ده ها نام دیگر.

محصولات
نویسنده:حسین زهی


دست بافت



درست کردن محصولات دست بافتنی با وسایل بافتنی

غذاهای محلی
نویسنده:مهسا


کوکو شیرین



کوکو شیرین از جمله پرطرفدارترین و خوشمزه‌ترین غذاهای استان قزوین است. این غذا چیزی بین کوکو و کیک است که معمولا در کنار غذاهای دیگر و یا به عنوان پیش غذا سرو می‌شود. این غذا مشابه کوکوی شیرین تبریز است، اما در تبریز به آن هل و نان اضافه می‌کنند که عطر خیلی خوبی به آن می‌دهد. برای تهیه کوکو شیرین از زعفران، سیب زمینی، آرد، شکر، گلاب، تخم مرغ، روغن و ماست و برای تزیین این غذای خوشمزه، مثل بقیه غذاهای شیرین قزوین از خلال پسته و بادام استفاده می‌کنند. اگر به قزوین سفر کردید، حتما این غذای لذیذ را تجربه کنید.

محصولات
نویسنده:مهسا


دارایی (ایکات)



دارایی از جمله زیباترین صنایع دستی استان یزد است. کلمه دارایی در واقع معنای فارسی واژه «ایکات» است و دلیل نام گذاری آن، این است که در گذشته این نوع پارچه جزئی از جهیزیه عروس بوده و به عنوان دارایی او به حساب می‌آمد. بعضی از مردم هم بر این باور بوده‌اند که چون اشخاص خاص و ثروتمندی این پارچه‌ها را می‌خریدند، به آن دارایی می‌گویند. پارچه‌های دارایی را هیچوقت نمی‌توان شبیه به هم پیدا کرد، زیرا هر کدام نرمی و مواجی خاص خود را دارد که باعث شده از دیگر بافت‌ها متمایز شود. بافت دارایی، روشی سنتی و کهن در بافت پارچه‌های منقوش با رنگ کردن نخ‌ها قبل از بافتن آنها می‌باشد و به موازات بافتن، نقش‌های آن نیز پدیدار می‌شود. قدیمی‌ترین دارایی موجود، مصری است که تاریخ بافت آن به 110 سال قبل از میلاد برمی‌گردد. در کشور عزیزمان ایران، شیوه بافت ایکات از گذشته‌های دور در مناطق زیادی مثل یزد، آذربایجان، تبریز، گیلان و کاشان مرسوم بوده است ولی بیشترین جایی که این روش بافت در آن وجود دارد، استان یزد می‌باشد. از دارایی می‌توان جهت مصارفی مانند رومیزی، شال، روسری، رولحافی و... استفاده کرد.

غذاهای محلی
نویسنده:مهسا


آش کاچی همدان



در شهر همدان به دلیل وجود ماهیت کوهستانی و آب و هوای سرد، انواع آش و آبگوشت‌ در بین وعده‌های غذایی مردم مرسوم است. در فصول سرما از آش برای وعده‌های اصلی غذایی و در فصول گرم، به عنوان میان وعده از آن استفاده می‌شود. یکی از مرسوم‌ترین آش‌های شهر همدان، آَش کاچی است. کاچی نوعی آش بسیار مقوی و خوشمزه است که در نقاط مختلفی از ایران، دستور پخت متفاوتی دارد ولی استفاده از آرد گندم یا بلغور در تمامی دستور پخت‌ها وجود دارد. در شهر همدان برای درست کردن این آش از بلغور گندم، آب، سیر، فلفل، کشک، نمک و روغن حیوانی استفاده می‌شود و معمولا هنگام سرو آش، کمی نعنا را با کشک و سیر مخلوط کرده، تفت داده و روی آش می‌ریزند. اگر به همدان سفر کردید، حتما آش کاچی را تجربه کنید.

رسم و رسوم
نویسنده:مهسا


مراسم عروسی در شهر شیراز



مراسم عروسی در استان فارس و شهر شیراز، آداب و رسوم خاص خود را دارد. به طور مثال در مراسم خواستگاری ابتدا باید مادر و خواهر داماد به خانه ی دختر بروند و اگر خانواده ی دختر با این ازدواج موافق باشند، علاوه بر چای، برای مهمانان شربت نیز می آورند و در غیر این صورت مخالفت خود را با آوردن چای نشان خواهند داد. یکی دیگر از مراسم های قبل از ازدواج در شیراز، مراسم رخت برون است که در این مراسم، دوستان عروس و داماد جمع شده و دوستان و خانواده ی داماد با خود پارچه و یک خیاط می آورند تا برای عروس لباس بدوزد. مادر داماد نیز هدیه ی مخصوصی به عروس خانم خواهد داد. مردم شیراز مراسم دیگری نیز دارند که به دست بوسون معروف است و رسم است که داماد پس از عقد با چند نفر از بزرگان به خانه ی عروس می رود تا دست مادر زن خود را ببوسد و مادر زن نیز به او هدیه ای می دهد.

رسم و رسوم
نویسنده:مهسا


بایرام پایی



هدیه دادن در آستانه تحویل سال نو، یکی از مهمترین آداب و رسومی است که به شکل های گوناگونی بین مردم رواج دارد. "بایرام پایی" یکی از این آداب است که از چند صد سال پیش در اردبیل برای تبریک نوروز از طرف مادران به دختران نو عروس خود هدایایی داده می شود.

رسم و رسوم
نویسنده:حسنعلی شاهمرادی


تعزیه خوانی روز عاشورا روستای رجعین



بزرگترین تعزیه میدانی کشور درروستای رجعین ازتوابع استان زنجان بخش زنجانرود هرساله باقدمتی بالای۲۰۰سال برگزارمی شودروستای رجعین دارای۲۵۰۰نفرجمعیت می باشدوآخرین حوزه استحفاظی زنجان باآزربایجان شرقی می باشد.

رسم و رسوم
نویسنده:هاشم


اوستا گلی



اوستا گلی  اين يكي از آداب و رسوم قديمي روستای راوه هست كه در فصل زمستان بين چله بزرگه و چله كوچكه برگزار مي شه يعني اواسط دي ماه در اين رسم گروهي با برقراري نمايش به در ب خونه دامداران و کشاورزان روستامي روند و با اجراي نمايش خاص از خانواده ها طلب شيريني و انعام مي نمايند كه خانواده ها با كمال ميل به آنها شيريني –آجيل _پول و آرد و آجیل و خشکبار وغيره مي پردازند كه به اين رسم در روستاي راوه اوستا گلي گفته مي شود . در اين نمايش خوش هيكل ترين عضو گروه با قراردادن شاخ هاي بز نر (دُبُر) بر روي سرش و انداختن یک زنگ بزرگ که به آن کلک گفته می شود گريم خاص نقش بز نر را به نمايش مي گذارد و يك نفر هم با پوشاندن یک چادر بر سرش نقش بز را ایفا می کند و با اجراي نمايش اهالي را به خنده وا مي دارند و يك نفر هم شيريني ها را جمع آوري مي كنه بيشتر اين نقش و رسم را به خاطر دامداري به اجراء در مي آوردند متاسفانه امروزه اين رسم به فراموشي سپرده شده است . نوشته شده توسط مجتبی عسگری

معماری
نویسنده:meisam


شناخت وقت نمازدرمسجدشیخ لطف الله اصفهان



سر ظهر زیر گنبد مسجد زنانه شیخ لطف‌الله اصفهان، بایستی و ببینی پر طاووس حک‌شده در نقطه مرکزی گنبد، با نور خورشید کامل میشه. گویا اینجوری بوده که زن‌ها می‌فهمیدن وقت نمازه. چی عجیب‌تر و زیباتر از این معماری سحرانگیز واسلامی

نام آوران
نویسنده:meisam


معرفی استادحسین مصدق زاده



✳️دیدار جمعی از مدیران شهری با استاد حسین مصدق زاده #حسین_مصدق_زاده معرق کار و کاشی ساز نابغه بزرگ در زمینه کاشی که توفیق مرمت بسیاری از اماکن متبرکه نصیب این هنرمند دوست داشتنی شده است. استاد حسین متولد سال ۱۳۰۶ در اصفهان است. وی در آثار تاریخی بسیاری از شهرهای ایران و کشورهای همسایه به مرمت کاشی کاری ، قطار بندی ،مقرنس کاری ،گره کشی، رسمی بندی و طراحی کاشی اشتغال داشته از جمله كاشيكاری حرم امام علي (ع)، كاشيكاری صحن آستانه حضرت معصومه، كاشيكاری صحن امام خميني حرم امام رضا (ع) ، كاشيكاری گنبد شاهچراغ ،مرمت حرم حضرت رقيه (س)، مرمت صحن حرم امام حسين (ع) ، تعمير بارگاه امام كاظم (ع) و امام جواد (ع) ، تعمير كاشی های مدرسه چهار باغ امام صادق اصفهان، مرمت کاشی های گنبد و بدنه های مسجد جامع عباسی ،مرمت تکیه کازرونی، مقبره بانو امین ، گنبد بقعه خاتون آبادی،گنبدمسجد رکن الملک،تکیه خوانساری،گنبد بقعه بابا رکن الدین مقبره آیت الله شمس آبادی و ...

رسم و رسوم
نویسنده:meisam


جشنواره کودک ونوجوان اصفهان درشهریورماه 98



این جشنواره بصورت ساليانه یا یکسال درمیان دراصفهان برگزارمی شود ودرمیدان امام وبلوارآیینه خانه وفرهنگسراهای شهرداری برنامه ریزی ومعرفی می شود وبابرنامه های ویژه کودکان ونوجوانان ازجمله فیلم وکاریکاتور ومعرفی نخبگان وظرفیت های فرهنگی هراستان پیگیری می شود وجوایزی به نفرات برتراهدا می شود وازهمین رسانه دعوت میکنیم استان وشهرزیبای اصفهان واين جشنواره رافراموش نکنیدوتشریف بیاورید. باتشکر

قومیت ها
نویسنده:-


رسومات بندر حسینه



دمام زنی بندر حسینه ی استان هرمزگان

قومیت ها
نویسنده:u40


لباس ها و ساز ها



لباس های زیبا و ساز های مردم سیریک استان هرمزگان

غذاهای محلی
نویسنده:علی


شفته اراکی



مواد لازم برای ۶ نفر گوشت چرخ‌کرده: ۵۰۰ گرم آرد نخودچی: به مقدار لازم و به‌دلخواه پیاز: ۱ عدد جعفری (ساطوری شده): ۳ قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری نمک و فلفل: به مقدار لازم زمان تهیه ۴۰ دقیقه زمان پخت ۶۰ دقیقه روش تهیه: * در ظرفی مناسب رب گوجه‌فرنگی را به همراه یک قاشق روغن تفت می‌دهیم و به آن مقداری آب اضافه می‌کنیم تا به جوش آید. * در این فاصله پیاز را رنده می‌کنیم و با گوشت، آرد نخودچی، جعفری، نمک و فلفل مخلوط کرده و خوب ورز می‌دهیم. * آرد نخودچی را باید مقداری اضافه کنیم که مواد دیگر به دست ما نچسبد و مثل مواد کوفته تبریزی منسجم و چسبنده شوند. * از مواد گلوله‌هایی به اندازه گردو درست می‌کنیم و در سس گوجه‌فرنگی در حال جوش می‌ریزیم تا بپزد.

غذاهای محلی
نویسنده:علی


خورشت انار بیج



سبزی ها را پاک کنید و بشوئید. بعد از اینکه آبشان رفت ، خیلی ریز خرد کنید.سپس در روغن تفت دهید. پیاز را رنده کنید و به همراه نمک ، فلفل به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. از مواد گوشت ، کوفته های کوچکی درست کنید و کنار بگذارید. مغز گردو را بسابید تا نرم شود سپس گردو را با 4 لیوان آب و کمیزردچوبه روی حرارت قرار دهید تا بپزد و به روغن بیفتد.پس از پخت گردو ، سبزی را به آن اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد.  سپس کوفته ها را داخل خورشت در حال جوش بریزید و حرارت را زیاد کنید تا کوفته ها باز نشوند و خورش جا بیفتد. در آخر پخت خورش ،رب انار یا آب انار ترش را به آن اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا کوفته ها پخته شوند و مثل خورش فسنجان قوام داشته باشند.

دهکده هوشمند
اطلاعات بیشتر
باور های محلی
نویسنده: بدون نام


بستن نان به کمر عروس



*بستن نان به کمر عروس در برخی مناطق شمالی، این رسم وجود دارد که به هنگام عصر عروسی، داماد اسبی را تزئین می کند و به همراه خانواده به دنبال عروس می روند و وقتی که به محل زندگی عروس رسیدند با شیرینی و شربت از آن ها استقبال می شود و بعد برادر یا پدر عروس، تکه نانی را با یک شال سفید و یا سبز رنگ به کمر عروس می بندند به این امید که فرزند اول او پسر باشد، این رسم موجب تعجب گردشگران تور شمال گشته است.

تماس با ما:
  • آدرس: تهران خیابان تیموری میدان حسن حسینی خیابان حبیب اله شمالی
    پلاک 56 مرکز نوآوری شریف
  • ایمیل: info@idpz.ir
  • سایت: idpz.ir
  • تلفن: 02165013214
© 2023 smart village. All Rights Reserved. ایده پردازان الکترونیک البرز